Biografie

Biografie

Leer Nadia kennen

Voordat Nadia de mediawereld betrad als tv-maker, verslaggever en presentator, is ze internationaal model. Vanaf haar 18e staat zij met modereportages in onder meer de Elle, Vogue, FHM, Marie Clair en Cosmopolitan en liep ze shows voor Hermes, Mart Visser, Sheila de Vries en Monique Collignon.

Tevens is zij meerdere malen op tv en het witte doek te zien als actrice. Nadia speelt in diverse reclames zoals de streakende ’Ellen’ uit de Andrelon-reclame. Verder verschijnt ze in diverse videoclips van onder andere David Guetta en acteert ze in een aantal films en series. Zo speelt ze in "Als je verliefd wordt" van Rob Houwer en de bioscoopfilm de horrorkomedie "Zombibi".

Nadia studeerde Media en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. In datzelfde jaar begint ze met presenteerwerkzaamheden voor diverse zenders (Veronica, RTL, SBS en MTV). Presenteren was niet genoeg en dus ging ze ook achter de schermen werken bij de VARA. Nadia zet zich in op meerdere vlakken. Denk aan redactiewerk, camjo, verslaggever en daarnaast maakt ze ook voormontages op Avid en FCP.

Haar liefde voor film kwam tot uiting in het programma Films en Sterren (Rene Mioch) op RTL 4 en RTL 5. Ook is zij samen met Tess Milne één van de vaste gezichten van MTV. Hier presenteerde zij samen met Tess het programma 'MTV Was Here' over de laatste mode, uitgaan, muziek en gadgets. In 2014 was ze te zien als één van de deelnemers in Expeditie Robinson.

Al snel maakt Nadia de overstap naar omroep PowNed waar zij één van de vaste reporters van Pownews is geworden naast onder andere Jan Versteeg en Danny Gohsen. Ze combineert dit met werkzaamheden voor Snow Magazine (RTL4) ,  Motoplus Roadtrip (RTL 7) en het studioprogramma 'Het beste paard van stal' op SBS6. In 2018 doet ze mee aan 'The Big Escape' op de Avro Tros.

Het liefst maakt ze programma's: in 2018 gaat de door haar gemaakte webserie over crypto-currency genaamd 'Bitcoin naar de maan en terug' online. Dit was in opdracht voor de NPO en Powned. Gevolgd door een serie over feminisme 'Meer voor Vrouwen' uitgezonden op de NPO en online. Dit doet ze samen met Vera Verzijl en Charlotte Pieters. In 2019 maakte ze een intieme webserie over haar eigen zwangerschap.

Nadia Palesa

2019 Nadia Palesa | Alle rechten voorbehouden | website maken Seocare